دریاچه قوریگل


 

اگرچه محلی ها به این تالاب (دریاچه) قوری گل (استخر خشک) می گویند اما بعضی معتقدند نام واقعی آن دوری گول (استخر آب زلال) است و برخی به آن قویل گول (استخر و گودال ژرف و عمیق) می گویند که البته شاید این نام مصداق بیشتری داشته باشد. درازا و پهنای قوری گل در قدیم 4 کیلومتر و مساحت آن 16 کیلومتر مربع بوده و ژرفای آن که در تمام سال آب شیرین دارد، در عمیق ترین نقطه به 13 متر می رسید. اما این میزان در سال‌های اخیر به دو متر كاهش یافته و متاسفانه سرنوشتی مانند دریاچه ارومیه در انتظار آن است.

اگر گذارتان به قوری گل بیفتد، می توانید در حیات وحش آن جربیل ایرانی و موش کشتزار و موش مغان و گرگ و روباه و سمور سنگی را ببینید

 

بومی های منطقه می گویند که در دهه‌های قبل این منطقه محل عبور و زیستگاه قوچ و میش های ارمنی بوده که با قوچ و میش های منطقه سهند در ارتباط بوده اند ولی به علت توسعه شهری و ایجاد صنایع در مسیر این ارتباط قطع شده‌است.

بهشت طبیعت گردان ایران

اگر گذارتان به قوری گل بیفتد، می توانید در حیات وحش آن جربیل ایرانی و موش کشتزار و موش مغان و گرگ و روباه و سمور سنگی را ببینید. به جز این ها، حدود 92 گونه پرنده هم در این تالاب شناسایی شده اند که می‌توان به اردک سرسفید و اردک مرمری و اردک بلوطی اشاره کرد. گونه هایی که در دنیا جزو گونه های در معرض تهدید هستند اما در قوری گل با خیال راحت مهاجرت می کنند و پناه می گیرند.

بهشت طبیعت گردان ایران

به جز این جانوران، در قوری گل می توانید خزندگانی مثل مارمولک و مارها و گرزه مار و مار پلنگی و کور مار و مار چلیپر را هم ببینید. در واقع قوری گل شانس بالایی برای بررسی انواع و اقسام جانوران به شما می دهد که نباید آن را از دست بدهید. به خصوص این روزها که گرمای هوا در مناطق مرکزی و جنوبی کشور بیشتر شده و مناطق غربی و شمال غربی می توانند خنک ترین و لطیف ترین هوای کشور را به شما پیشکش کنند.

بهشت طبیعت گردان ایران

در تالاب قوری گل بیش از 280 گونه گیاهی شناخته شده‌است که در میان آنها بومادران، شنگ، گل گندم، آلبالوی وحشی، زنبق کوهی، شیرین بیان و نسترن به چشم می خورد. در تالاب هم گیاهان آبزی روییده اند که شامل نی و لوئی و عدسک آبی، بارهنگ آبی و آلاله آبزی و قوشاب شانه‌ای می شوند. بنابراین می بینید که قوریگل بستر خوبی هم برای گیاه شناسی و طبیعت گردی فراهم می کند.

 


آخرین نظرات ثبت شده برای این مطلب را در زیر می بینید:

برای دیدن نظرات بیشتر این پست روی شماره صفحه مورد نظر در زیر کلیک کنید:

بخش نظرات برای پاسخ به سوالات و یا اظهار نظرات و حمایت های شما در مورد مطلب جاری است.
پس به همین دلیل ازتون ممنون میشیم که سوالات غیرمرتبط با این مطلب را در انجمن های سایت مطرح کنید . در بخش نظرات فقط سوالات مرتبط با مطلب پاسخ داده خواهد شد .

شما نیز نظری برای این مطلب ارسال نمایید:


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: