دریاچه ارومیه
که از این نظر با دریاچه بزرگ نمک Great Salt Lake آمریکا شباهت دارد
درازای آن 140 و پهنای آن میان 15 تا 50 کیلومتر و مساحت آن بین 5000 تا 6000 کیلومترمربع است. این دریاچه در یک فرونشست کم ژرفای وسیع با میانگین ژرفای 6 متر قرار گرفته است.
ولی ژرفترین نقطه آن با 13 متر عمق در گوشه شمال باختری جای دارد. سطح آن نسبت به سطح آب دریاهای آزاد، 1300 متر بالاتر قرار دارد. در این دریاچه بیش از 102 جزیره وجود دارد که شکل و اندازه آنها با میزان بارش سالانه تناسب دارد.
در بین این جزایرکوچک و بزرگ، شبه جزیره اسلامی بزرگترین آنها است که در سالهای پر بارش به صورت جزیره درمیآید. سطح حوضه آبریز دریاچه حدود 50000 کیلومترمربع است.
زرینهرود، سیمینهرود، زولایچای و آجیچای از رودهای عمده وارده به دریاچه هستند. از میان رودهای گفته شده، آجیچای از رسوبهای نمکی نئوژن خاور تبریز عبور میکند و در حمل مقدار قابل ملاحظهای نمک به دریاچه نقش دارد.
در گزارشهای قدیمی، دریاچه ارومیه را باقیمانده دریای مدیترانه دانستهاند ولی از نگاه زمینشناسی، این حوضه حاصل عملکرد سامانههای گسلهای فشاری مانند گسل تبریز و زرینهرود است که در سیستم آبگیری آن نقش اساسی داشتهاند.
از نگاه زمینساختی صفحهای، دریاچه ارومیه، در قسمتی از پهنه خرد شده بین صفحههای عربستان و ایران و ریزصفحههای ایران و ترکیه قرار گرفته و میتوان آن را نوعی دریاچه زمینساختی دانست که کوههای بلندی آن را در بر گرفته است.
دریاچهای که شبها می درخشد! +عکس
این دریاچه که گیپس لندسکی نام دارد و در کشور استرالیا واقع است از جمله دریاچه های نادر در جهان به شمار میرود که دچار پدیده شب تابی می گردد.
تونل عشق – تونل قطار قدیمی در Kleven، اوکرای
ابوموسی به روایت تصاویر
ابوموسی یا بوموسی قرار است امسال تبدیل به قطب گردشگری شود. تا آن وقت اگر دوست داشتید برای سفر به این جزیره برنامه ریزی کنید، بد نیست این تصاویر را ببینید تا مطمئن شوید این جزیره ارزش راه طولانی اش را دارد.
جمجمه ابنسینا را از نزدیک ببینید!

اگر سری به خیابان بوعلی همدان بزنید می توانید بنایی را ببینید که با ساخت امروزی، در کنار خیابان جا خوش کرده و پیکر بزرگترین پزشک و دانشمند ایرانی را در خود نگه داشته است.
معماری در خانههای ایرانی

معماری ایرانی که ابتدا در محدوده فلات ایران و سپس در حوزه نفوذ فرهنگ ایرانی شکل گرفت، همچون همه معماریهایی که ریشه در فرهنگ بومی دارند، به اقلیم توجه داشته و تا پایان دوره قاجار آثار با ارزشی از خود به جا گذاشته است. از جمله خصوصیات خانههای قدیمی در بیشتر شهرهای ایران مساحت زیاد آنهاست. سبک معماری آنها نیز به این صورت است که از دو قسمت اندرونی و بیرونی تشکیل شدهاند.
کاخ ورسای، مجموعه کاخهایی در شهر ورسای در نزدیکی پاریس است که به عنوان بزرگترین کاخهای سلطنتی جهان شناخته میشود.