کاخ بلنهایم انگلستان
کاخ بلنهایم
کاخ بلنهایم (به انگلیسی: Blenheim Palace) نام اقامتگاه بزرگی در نزدیکی وودستاک واقع در آکسفوردشایر انگلستان است که در بین سالهای ۱۷۰۵ تا ۱۷۲۴ توسط معمار انگلیسی سر جان ونبرو ساخته شد و از سوی پارلمان آن کشور، بهعنوان هدیهٔ پیروزی جان چرچیل، دوک اول مارلبورو بر فرانسویان در ۱۷۰۴ در نبرد بلانهایم در آلمان به او تقدیم گردید.این بنا که در ۱۹۸۷ به دلیل اهمیت نوع معماری آن در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت نمونهٔ بارزی از معماری باروک در بریتانیای کبیر است.
![]() |
کلیسای وستمینستر انگلستان
کلیسای وستمینستر
کلیسای وستمینستر (به انگلیسی: Westminster Abbey) کلیسایی تاریخی در مرکز شهر لندن است که عمدتاً به سبک معماری گوتیک ساخته شده و مکان سنتی مراسم تاجگذاری، ازدواج و تدفین شاهان و شهبانوهای بریتانیایی است.
بر اساس روایتها بنیان این مکان در سال ۶۱۶ میلادی گذاشته شد. دو برج غربی آین کلیسا در ۱۷۲۲ و ۱۷۴۵ توسط نیکلاس هاکسمور ساخته شدند. بازسازی و مرمت این مکان تحت نظر سر جورج گیلبرت اسکات در قرن نوزدهم انجام گرفت. تا قرن نوزدهم این کلیسا سومین مرکز علمی بریتانیا بعد از آکسفورد و کمبریج بود.
![]() |
تالار شهر لندن
تالار شهر یا (city hall) مکانی است برای کلیه امور اجتماعی شهر. این تالار در درجه نخست فضای استقرار انجمن ها و شوراهای شهر و سپس مرکزی برای گردهم آیی های عمومی و ارتباط و تعامل میان مردم در عرصه مسائل شهری است. نقش این فضا در دنیا گردهمآوری شهروندان و ترغیب آنها برای مشارکت در امور شهری است. تالار شهر متعلق به همه مردم شهر است و نماد معمارانهای از دموکراسی است.
![]() |
پس از بازگشت نسبي آرامش به سودان، دولت اين كشور تلاشهاي زيادي در جهت جذب گردشگر انجام داده است كه حاصل آن شناسايي محوطهي تاريخي «پانتئون» به عنوان يك مقصد جهاني گردشگري توسط شوراي جهاني سفر است. به گزارش يورو توربو نيوز، منطقهي تاريخي «ميرو» يا پانتئون در صحراي «نوبيان» در شمال سودان آثار تاريخي شگفتانگيزي از جمله هرمهايي زيبا را در خود جاي داده كه هر انساني با ديدن آنها به ياد اهرام ثلاثه مصر ميافتد. هرمهاي «ميرو» در 200 كيلومتري شمال شرقي شهر خارطوم ـ پايتخت سودان ـ واقع شده و هزاران سال پيش توسط مردمي كه نخستين تمدن را كنار رود نيل تأسيس كردند، ساخته شدهاند. فراعنهي سازندگان اين هرمها كه از آنها بهعنوان «فراعنهي سياه» نام برده ميشود تا سال 350 ميلادي به حكومت خود ادامه دادند و هزاران اثر تاريخي ارزشمند را ساختند كه بيشتر آنها ناشناخته و در خطر نابودي قرار دارند. منطقهي ميرو بيش از 100 هرم دارد كه همه آنها از نظر اندازه، بسيار كوچكتر از هرمهاي مصر هستند. بزرگترين هرم اين منطقه حدود 30 متر ارتفاع دارد و با شيب تند با زاويه 70 درجه ساخته شده است.
نقشه مناطق دیدنی دنیا به روایت سایت Panoramio
سایت Panoramio، یک سایت اشتراک عکس است که مدتی است توسط گوگل خریداری شده است. ویژگی برجسته این سایت این است که عکس*ها بر حسب محل گرفته شدنشان، وارد آن می*شوند، اصولا هدف مؤسسان Panoramio این است که بشود روی گوگل ارث، به راحتی با بردن ماوس روی نقشه هر منطقه، عکس*های گرفته شدن در آن منطقه را دید. این سایت در سال ۲۰۰۵، توسط دو اسپانیایی تأسیس شد، تا اکتبر ۲۰۰۷، پنج میلیون عکس از طریق این سایت به اشتراک گذاشته شد. در جولای همان سال، سرانجام گوگل این سایت را خرید.
![]()
اما به تازگی بر اساس اطلاعات Panoramio ، سایتی به نام sightsmap راه افتاده است که با استفاده از آن می*توان دید از کدام نقاظ دنیا بیشتر عکس وارد این سایت می*شود، این مناطق عموما به نقاط دیدنی دنیا یا جاهایی که تراکم کاربر بیشتر است، منطبق است.
مثلا در اینجا نقشه ایران را می*بینید که در آن شهرهای بزرگ و شمال کشور پررنگ*تر هستند.
سیرچ یکى از چهار آبادى بزرگ بخش شهداد است که در ناحیهٔ خوش آب و هواى کوهستانى بر سر راه شهداد – کرمان قرار گرفته است. فاصلهٔ آن تا شهر کرمان ۸۰ کیلومتر و تا مرکز بخش شهداد ۲۵ کیلومتر است. سیرچ از قدیم محل ییلاق بخش گرمسیرى و کویرى شهداد و آبادىهاى تابعهٔ آن بوده و بهارستان نام داشت. ییلاق مذکور در ارتفاع ۱۵۵۰ مترى در درهٔ رودى به همین نام قرار دارد و جمعیت آن در تابستان به علت موقعیت تفرجگاهى به بیش از ده هزار نفر مىرسد. سیرچ چشماندازى زیبا، پوشیده از تودههاى انبوه درختان دارد. در مرکز سیرچ چندین درخت کهنسال سرو و چنار نیز وجود دارد.
این آبادى مانند مناطق شمالى کشور پوشیده از درخت است. هوایى مرطوب و خنک دارد و بر روى ارتفاعات قرار گرفته و زیبایى آن مشابه مناظر سوئیس و با همان سرسبزى و فراز و فرودهاست. در قسمت مرطوب سیرچ به علت آبهاى فراوان جارى تعدادى از باغها به باتلاق تبدیل شدهاند. در این منطقه انواع درختان صنوبر، انگور، انجیر، گیلاس و آلبالو در دامنهٔ کوهسارها لابهلاى سنگلاخ کاشته شده است و چون زمین مسطح کم دارد، کشت مزارع جو و گندم کم یافت مىشود، اما از زمینهاى محدود و آب فراوان، براى احداث باغ استفاده شده است. این منطقه یکى از قطبهاى اصلى جهانگردى استان محسوب مىشود.
قیدار(خدابنده) یکی از شهرهای ایران در استان زنجان است. این شهر مرکز شهرستان خدابنده است.
قیدار نام یکی از پیامبران بودهاست که آرامگاهش در این شهر قرار دارد. او را فرزند اسماعیل و نیای سیام محمد، پیامبر اسلام دانستهاند. در کتاب منتهاج البراعه تالیف میرزا حبیب الله هاشمی خویی و کتاب جلا العیون تالیف محمد باقر مجلسی نیز به همین منوال شجره قیدار نبی را به ابراهیم و آدم نسبت دادهاند.
انتساب این بقعه به قیدار نبی با استشهاد ۶۵ نفر از علمای طراز اول مورد تایید قرار گرفتهاست. این بقعه در زمان بلغار خاتون زن غازان خان تخریب و مجدداً در سال ۷۱۹ قمری احداث شد. در تاریخ ۱۳۱۹ قمری این بقعه توسط شخصی بنام امیرافشار جهانشاه خان مرمت شد.
یکی دیگر از جایهای گردشگری قیدار غار کتلهخور است.جدیدا در نزدیکی زرین رود غار جدید خشکی آبی بنام زرین غار کشف شده است که نیاز به توسعه داردو می تواند از مکانهای تفریحی قیدار باشد.
شاه سلطان آبسولوگ پسر پهلوان خلیل در سال ۱۳۹۱ این شهر را فتح کرد و به قلمروی خود افزود. وی پیش از مرگ تمام اختیارات خود را به دوستش تک کوچولو واگذار کرد و چندی بعد بر اثر بیماری مرد.
نام این منطقه به جهت حکومت سلطان محمد خدابنده در نزدیکی این منطقه به نام خدابنده معروف شده است. مرکز شهرستان خدابنده، قیدار نام دارد که وجه
تسمیهآن بر اساس گفته اهالی از نام حضرت قیدار بن اسماعیل بن ابراهیم گرفته شده است.
شهر ری یکی از قدیمیترین شهرهای جهان و ایران و از شهرهای استان تهران است. تاریخ بنا ری به زمان اقوام آریایی میرسد و ری از تمام شهرهای ماد بزرگتر بود.ری در لغت به معنای شهر سلطنتی است. ساکن و اهل ری را رازی مینامند.ری در دورهای پایتخت ایران بودهاست. این شهر در طول تاریخ به نام مختلفی خوانده میشده، راگا، رغه، ارشکیه، رام اردشیر، ام البلاد، ری شهر، شیخ البلاد و محمدیه از نامهایی بودند که ری در هر دوره به مناسبتی با یکی از این نامها خوانده میشده. بنابرآنچه که در اوستا آمده ری سیزدهمین شهری است که درجهان ساخته شدهاست. تاریخ سکونت در این شهر به ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد برمیگردد
قلعه فلک الافلاک
بر بلندای تپه ای باستانی و طبیعی، در مرکز شهر خرم آباد واقع شده است. این اثر ارزشمند دارای هشت برج دو حیاط مستطیل شکل می باشد ارتفاع بلندترین دیوار تا سطح تپه ۵/۲۲متر و مساحت کلی آن ۵۳۰۰ متر مربع است . پلان بنا به صورت هشت ضلعی نامنظم است. ورودی آن در جبهه شمالی ودر برج جنوب غربی ساخته شده است که عرض آن۱۰/۲و ارتفاع آن۳متر است در ساخت این بنا از مصالحی چون خشت ،آجر(قرمز وبزرگ) ، سنگ و ملات استفاده شده است.از نکات قابل تامل در این بنای سترگ وجود چاه قلعه به عمق۴۲متردر حیاط اول و گریزگاه اضطراری در حیاط دوم می توان اشاره نمود. از زمان برپایی بنا در عهد ساسانی تا دوره های متا خر الحاقاتی به آن اضافه شده است(به خصوص دوره صفوی وقاجاری)این اثر همان دژمعروف شاپورخواست می باشد که در تاریخ ذکر شده است.به لحاظ موقعیت استراتژیکی خود در قرن ۴ه.ق.به عنوان مقر حکومت آل حسنویه وگنجوراین سلسله درزمان آل بویه در آمد.از قرن ششم هجری پس از ساخته شدن شهر جدید خرم آباد این قلعه نیز بنام خرم آباد معروف شد.احتمالانام فلک الا فلاک در دوره قاجار بر آن اطلاق شده است. از بدو شکل گیری این بنای عظیم و دیدنی تا به حال دارای کاربریهای سیاسی ، نظامی ، خزانه سلطنتی ، مقر حکومتی ، پادگان نظامی ، زندان سیاسی داشته است. اکنون نیز به عنوان موزه باستانشناسی، مردم شناسی وآزمایشگاه مرمت اشیا وچایخانه سنتی از آن استفاده میشود . این بنای کم نظیر مربوط به دوره ساسانی وبه شماره ۸۸۳ درفهرست آثارملی ایران به ثبت رسیده است .
منارجنبان | ||
|
آتشگاه اصفهان | ||
|
تالار اشرف | ||
|
هشت بهشت | ||
|
سی و سه پل | ||
|